HTML

Ajándék bérlet akció!

Jelentkezz most 4 hónapos Harcművészeti & Női önvédelmi tanfolyamunkra és február 20-ig 4 hónapos Női erőnlét bérletet adunk ajándékba! Az akció 2013. február 26-ig érvényes.

Friss topikok

  • hillsmith: Amennyiben egy támadás egy nő ellen irányul, akkor különösen alapvető az, hogy eszközzel védekezze... (2013.02.28. 19:52) Csak egy pofon és utána futás?

Archívum

Csak egy pofon és utána futás?

2013.01.09. 15:55 Kunoichi

Akármilyen kigyúrt támadóval is kerülünk szembe, az érzékeny pontok ismerete csak előnyt jelenthet számunkra, mert mindenkin megtalálhatóak és igencsak fájdalmasak. Közismert tény, hogy a lágyék támadása hatékony, de ugyancsak fájdalmas pontokból még számtalan található:

  • Nyúlj bele a szemébe, akkor nem csak fájdalmat okozhatsz, de ideiglenesen a látását is megzavarhatod.
  • Ott van az orra, mindenkinek nagyon érzékeny, ütésre könnyezést okozhat. Nyúlj bele körömmel, a legnagyobb bikát is el lehet vezetni az orránál fogva.
  • Ahogy éred karmold meg az arcát, harapd a fülét, ezzel nem csak nagy fájdalmat tudsz okozni, de az elszántságodat is megmutatod vele.
  • Egy pontos pofon a fülre beszakíthatja akár a dobhártyát is, használd a táskádat, kulcsodat, ha kéznél van, ezzel fokozhatod az ütéseid erejét.

Lehet, hogy mindez leírva brutálisnak hangzik, de nem szabad azt hinni, hogy egy olyan elvetemült ember, aki nőkre támad rá, nem tenne ennél is rosszabbat is.


De vajon elmondható, hogy elég egy hatásos pofon és utána futás?


Ha már belementél a hadakozásba semmiképp se szabad leállni, egy felbőszített ellenfélnek nem szabad hátat fordítani. A harcnak, akkor van vége, ha el tudsz menekülni vagy a támadó futamodik meg. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor addig kell támadnod, amíg harcképtelenné nem teszed az ellenfeled, utána pedig mindenképp húzódj menedékbe és hívd a rendőrséget. Nincs idő kifulladni, nem állhatsz meg egy szusszanat erejéig és nem szánhatod meg az erőszakoskodót.

Az, hogy mennyi idő alatt lehet egy támadásra felkészülni, leginkább a gyakorló hozzáállásától függ, sokan különböző motivációkkal mennek önvédelmi edzésekre, ami sokukban közös, az a tévhit, hogy az önvédelem gyorsan is elsajátítható. A lányoknak sokkal több időbe telik megtanulni fájdalmat okozni és bizony meg kell tanulniuk az ütéseket is elviselniük, hogy a szervezetüket ne érje sokként ha rájuk támadnak. Fontos a fokozatosság, egy komplikált szituáció megoldásához, mint például egy fegyveres rablás elhárításához sok apró részletet kell megtanulni. Az önvédelmi alapoktatás sokszor elég lehet egy alapkonfliktus kezeléséhez, amennyiben valaki megfelelő hozzáállással kezd neki az edzéseknek, de a legtöbb nőnek több időre van szüksége az agyuk átprogramozásához. 

1 komment

Címkék: tanfolyam önvédelem pofon tippek női támadás nőknek noi-onvedelem http://harcmuveszetnoknek.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelemnoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr35005254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hillsmith 2013.02.28. 19:52:25

Amennyiben egy támadás egy nő ellen irányul, akkor különösen alapvető az, hogy eszközzel védekezzen. Az említett karmolás, harapás és társai többnyire nem alkalmasak egy meglett és eltökélt férfi harci kedvének megtörésére. Sőt. A tökön rúgás pedig nagyon könnyen hárítható, ha számítanak rá.
Ezekből kiindulva egy átlagos adottságú és képességű nőnek nincs sok esélye akár indulatból, akár lesből támadóval szemben.
Eszköz hiányában legjobb módszer a futás. (Hacsak nem tűsarkú cipő van épp az áldozaton. Akkor tényleg bajban van.)
süti beállítások módosítása