HTML

Ajándék bérlet akció!

Jelentkezz most 4 hónapos Harcművészeti & Női önvédelmi tanfolyamunkra és február 20-ig 4 hónapos Női erőnlét bérletet adunk ajándékba! Az akció 2013. február 26-ig érvényes.

Friss topikok

  • hillsmith: Amennyiben egy támadás egy nő ellen irányul, akkor különösen alapvető az, hogy eszközzel védekezze... (2013.02.28. 19:52) Csak egy pofon és utána futás?

Archívum

Miért lehet, hogy a nők lassabban izmosodnak?

2013.01.10. 14:06 Kunoichi

A női test célzott erősítés esetén külön bánásmódot kíván. Csípő-váll arány férfiaknál 0,85, amely csípőtől vállig lineárisan csökken, míg nőknél csak a derék-csípő arány 0,7 amely a deréktől a vállig megint nő. Ez a férfiaknál egy masszív, összefüggő izmokból álló felsőtestet képez, sőt, a férfiakra általában nem jellemző, hogy csípő alá híznának, elsősorban a hasi tájékra szoktak. Nekünk biológiailag nem adott egy ilyen összefüggő izmos felsőtest, sőt, ahol a férfiaknak a hasi tájékon izom van, ott nálunk a belső nemi-szervek helyezkednek el, lényeges teret elfoglalva.

Noi-eronlet-1.jpg

Továbbá a férfiak sokkal több tesztoszteront (10-30 nmol/liter) termelnek mint a nők (1 nmol/liter), amely felelős a a csont-, izom-, és immunrendszer erősítéséért, anyagcsere ösztönző és zsírégető hatású, növeli a fizikai teljesítőképességet és az izomtömeget, növeli a koncentrálóképességet. A mi szervezetünk ösztrogén hormonban bővelkedik, amely noha szintén szteroid (szteránváz az alapú hormonok), de eltérő tulajdonságokkal is rendelkezik: növeli a zsírraktározást, csökkenti az izomtömeget (a női másodlagos nemi jellegek kialakításán kívül persze).

Ez nem jelenti azt, hogy akkor nekünk nőknek „esélyünk sincs”, egyszerűen csak más oldalról kell megközelítenünk – biológiai adottságainkhoz igazodva – testünk karbantarását, mint egy férfinak.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés biológia tesztoszteron fogyókúra izom tippek harcművészet női nőknek anyagcsere erősítés noi-onvedelem zsírraktározás http://harcmuveszetnoknek.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelemnoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr925010107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása